jan

Jan Griffioen: architect, bestuurder en adviseur

Jan Griffioen (1949 Vleuten), is directeur van het architectenbureau dat hij in 1977 oprichtte tijdens zijn studie aan de Academie van Bouwkunst. In 1981 studeerde hij met lof af. Zijn afstudeerproject werd genomineerd voor de Archiprix en de gemeente Utrecht nam de stedenbouwkundige ideeën uit dit project over.

Daarvoor was Jan Griffioen werkzaam bij bureau voor Restauratie en Stedenbouw J.B. Baron van Asbeck en bureau voor Restauratie N.C.G.M. van de Rijt en werkte hij voor Werkplaats voor Architectuur Utrecht met Bertus Mulder.

 

BNA

Jan Griffioen is actief lid van de BNA en was deken van de BNA Kring-centrum. Hij zette zich in voor de samenvoeging van de BNA-studiestichtingen Stawon, Stagg en Staro tot BNA Onderzoek en was initiatienemer van het BNA-onderzoeksfonds.
Jan Griffioen was penningmeester van de Stichting Architectuur en Wonen (Stawon) en initiatiefnemer van het onderzoek ´Bouwen met je buren´.

Bestuurder

Jan Griffioen volgde de bestuurdersopleiding NICE-Nijenrode, was tot oktober 2012 voorzitter van de Raad van Commissarissen Rabobank Utrechtse Heuvelrug. Daarvoor was hij voorzitter van het Bestuur van Rabobank ‘Rijn en Heuvelrug’ en voorzitter van de Raad van Toezicht van deze bank.

Jan Griffioen was actief lid van de Academieraad van de Academie voor Bouwkunst in Arnhem, begeleidt studenten, is mentor voor startende architecten en staat collega architecten met raad en daad bij.

Adviseur

Jan Griffioen is plaatsvervangend lid van de nieuwe commisie voor Ruimtelijke Kwaliteit en is voorzitter van de monumentencommissie van de gemeente Renswoude.

Verder was hij actief als voorzitter van de Stichting Behoud Tuinhuis ’t Spijck te Harmelen, was hij lid van de werkgroep Toekomst Park Boswijk in Doorn en bruggenbouwer voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Jan Griffioen was voorzitter van de Stuurgroep DeBinderBindt.